Hvordan lage effektive videoannonser med HCC-rammeverket

Hvordan lage effektive videoannonser med HCC-rammeverket

Annonser er en viktig del av markedsføringen for mange bedrifter. De kan brukes til å øke bevisstheten om et produkt eller en tjeneste, generere leads eller konverteringer, og bygge merkevarekjennskap.

HCC-rammeverket er en effektiv rammeverk for å lage korte videoannonser som fanger oppmerksomheten og får folk til å ta action. Rammeverket består av tre elementer:

  • Hook: Dette er det første sekundet av videoen, og det er viktig å fange oppmerksomheten til seeren umiddelbart. Du kan gjøre dette ved å bruke en sterk visuell, et overraskende utsagn eller en følelsesmessig appellering.
  • Core: Dette er kjernen i videoen, og det er her du forteller seeren hva du vil at de skal vite eller gjøre. Sørg for at budskapet ditt er klart og konsist, og at det er relevant for målgruppen din.
  • Call to action: Dette er det siste elementet i videoen, og det er her du forteller seeren hva du vil at de skal gjøre. Kallen til handling bør være tydelig og spesifikk, for eksempel "Besøk nettsiden vår" eller "Last ned appen vår".

Hvordan teste annonsene dine på høy skala

Når du har laget en rekke videoannonser basert på HCC-rammeverket, er det viktig å teste dem på høy skala for å finne ut hvilke som fungerer best. Du kan gjøre dette ved å bruke en rekke annonseplattformer, for eksempel Google Ads, Facebook Ads eller TikTok Ads.

Når du tester annonsene dine, er det viktig å følge med på resultatene. Du kan bruke annonseplattformenes rapporteringssystemer til å se ting som klikkfrekvens (CTR), visningsfrekvens (CPV) og konverteringsfrekvens (CVR).

Eksempel på hvordan du kan teste 6 hooks, 3 core og 3 cta

For å teste 6 hooks, 3 core og 3 cta kan du bruke følgende kombinasjoner:

Hooks

Core

Call to action

En sterk visuell

Fortell om de nye funksjonene til produktet

Besøk nettsiden vår

Et overraskende utsagn

Fortell om hvordan produktet kan hjelpe dem

Last ned appen vår

En følelsesmessig appellering

Fortell om hvordan tjenesten har hjulpet andre

Ring oss i dag

Et humoristisk utsagn

Gi et godt tilbud

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Et informativt utsagn

Fortell om en historie

Prøv tjenesten gratis

Et problemorientert utsagn

Få tilbudet vårt

Kjøp produktet vårt

Dette vil gi deg totalt 51 forskjellige videoannonser, som du kan teste på høy skala for å finne ut hvilke som fungerer best.

Hvordan velge de riktige kombinasjonene

Når du velger de riktige kombinasjonene av hooks, core og call to action, er det viktig å tenke på målgruppen din. Hva vil de finne interessant? Hva vil få dem til å ta action?

Du kan også bruke data fra tidligere annonser for å hjelpe deg å velge de riktige kombinasjonene. Hvis du har testet annonser tidligere, kan du se hvilke kombinasjoner som har hatt størst suksess.

Konklusjon

HCC-rammeverket er et effektivt verktøy for å lage korte videoannonser som fanger oppmerksomheten og får folk til å ta action. Ved å teste annonsene dine på høy skala kan du finne ut hvilke som fungerer best og forbedre effektiviteten over tid.

Tilbake til bloggen

Spørsmål?